Novosti

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE I KADETKINJE 2020

27.01.2020.

Tri državne medalje idu u Samobor!!!!

Danas se u Podsusedu održalo PH za uzrast U18. Na natjecanju je nastupilo 200 natjecatelja iz 36 klubova. Naš klub predstavljali su Matea,Tia,Kaja,Sara ,Fran,Leon i Tin, a ostvarili su slijedeće rezultate:

Matea Svečnjak -48kg je u četvrtfinalu gušenjem pobjedila svoju protivnicu i plasirala se u polufinale. U polufinalu je nažalost pala na ipon i odlazi u borbu za broncu. U borbi za treće mjesto lose ulazi u borbu i pada na wazari, ali zatim je uspjela zahvatom držanja pobjediti na ipon i osvojiti odlično 3.mjesto.!!!

Tia Biondić -57 kg je u prvoj borbi bacila na wazari a zatim polugom pobijedila na ipon. U drugom kolu pobjeđuje zahvatom držanja i ulazi u polufinale. U polufinalu je izgubila na ipon i odlazi u borbu za broncu. Nažalost, drugu godinu zaredom gubi borbu za broncu na ipon i na kraju osvaja 5.mjesto.

Sara Šančić -63 kg je upisala pobjedu prvo bacivši wazari a zatim zahvatom držanja pobjeđuje iponom u prvoj borbi. U drugom kolu gubi borbu u GS iako je to trebala dobiti. U finalu repasaža pobjeđuje iponom i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu lijepom nožnom tehnikom baca na ipon i osvaja odlično 3.mjesto!!!

Kaja Špoljarić -63 kg je u prvom kolu upisala pobjedu bacivši na 2 wazarija. U drugom kolu prvo baca na wazari a zatim zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i ulazi u polufinale. U polufinalu Kaja baca prekrasan ura nage na ipon i ulazi u finale. U finalu protiv Cesko(Ml.Osijek) ipak nije išlo, pada na 2 wazarija i na kraju osvaja sjajno 2.mjesto i naslov viceprvakinje Hrvatske!!!!

Fran Guliš -60kg je upisao poraz na 2 wazarija u prvom kolu. U repasažu je tek u GS uspio pobijediti wazarijem . U drugom kolu repasaža teže od očekivanog uspijeva pobijediti gušenjem na ipon. U finalu repasaža u jednoj teškoj borbi izgubio je na wazari i završio natjecanje na 7.mjestu.

Leon Gorički -66 kg je u prvom kolu u jednoj teškoj borbi izgubio na wazari. Nažalost, nije imao prilike za popravne borbe i završava natjecanje.

Tin Oršić -73 kg je u prvoj borbi izgubio na 2 wazarija. Kako njegov protivnik nije prošao do polufinala Tin je ostao bez prilike za repasaž i završava natjecanje.

Na kraju, moram reći da mi je ovo bio jedan od težih turnira za odraditi . Mojim natjecateljima bravo za današnji nastup i čestitke za osvojene medalje. Cure su bile bodovno izjednačene na 3. mjestu u ekipnom poretku sa ekipom Solina ,ali je pehar otisao u Split jer su nastupile s manje natjecateljica. Tia i Fran bili su jako blizu medalje i ne sumnjam da će se u budućnosti naci na postolju. Leon i Tin glavu gore i rezultat će sigurno doci. Hvala svima koji su nas bodrili s tribina.
Drugi vikend nas ceka seniorsko PH.

Treneri:
Valerije Makarun
Josip Šančić

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*