Novosti

2 zlata u Brnu

16.09.2019.

 

Na iznimno brojčanom a i karakterno jakom natjecanju u Brnu nastupili su naši natjecatelji: Leon, Tin, Danijela, Matea, Kaja, Sara, Tia, Petra i Šipek stariji.

LEON GORIČKI- u krcatoj kategoriji (50 judaša) izvlači dečka koji po meni ni u kojem aspektu nije bio superiorniji od našeg Leona, no Leon se ne uspijeva izvući iz nekih svojih misli koje su ga onemogućile da radi svoj judo i gubi borbu. To mu je bila jedina nažalost, ali nema se vremena za žaljenje jer potencijal kao Leon može samo daleko dospjeti ako to zbilja želi.

TIN ORŠIĆ- prije borbi izgleda odlično, spremno i nakon spremljene taktike stupa na tatami. Početak borbe je bio dobar no kako je vrijeme prolazilo, počeo je siliti tehnike u krivim trenutcima i tako je pogrešnim odabirom tehnike protivnik to uočio i bacio Tina na ippon. Tako Tin u isto tako brojnoj kategoriji (48 judaša), nažalost završava putovanje.

SARA ŠANČIĆ- 1. borba dana odrađena je u judo stilu, ne mogu ni imenovati njeno bacanje kada je upotrijebila pravo kretanje( guranje) u točno pravom trenutku kada je i bilo potrebno. Pobjeđuje ipponom. Nastavljamo s dobrim potezima i u sljedećoj borbi kada Sara diže vrlo lijepi ura nage na ippon. Treća borba je Sari došla kao naručena da se malo zagrije za finale, njena protivnica nije imala odgovora na Sarin gard pa smo se jednim pogledom dogovorile da ćemo tu borbu riješiti na 3 shido-a, a tako je na kraju i bilo. Finale- ne znam kako je dvorana izgledala kad se Sara borila sa Čehinjom u finalu ali baš je bio moĆan trenutak, prve 2 minute Sara je do-mi-ni-ra-la nakon čega se protivnica probudila i odradila dobra 2 napada, nakon toga ulazimo u golden score i obje finalistice izgledaju podosta iscrpljeno i sada to više prelazi u njihovu unutarnju borbu ( želim li to više i jače od nje). Nakon nekog vremena provedenog u golden score-u Sarina protivnica ulazi u niski seoi nage na što naša Sara odgovara odličnom kontrom i završava muku i uspijeva omastiti brk zlatom.

KAJA ŠPOLJARIĆ- ulazi u borbu vrlo dobro, imala je kontrolu cijelo vrijeme, baca harai goshi no protivnica odlično postavlja svoje tijelo i brani se od tog napada, nakon čega ulaze u borbu u parteru gdje Kajina protivnica iskorištava priliku i Kaja ostaje u zahvatu. Njena protivnica ne prolazi dalje i Kaja završava natjecanje.

TIA BIONDIĆ- osoba koja me tako razveselila svojim prvim dvjema borbama. 1.borbu Tia kreće u pohod na svoju pobjedu, prima gard i kreće dirigirati. Tiine noge kao da su rođene u Japanu, kako osjeti tuđe kretanje, wow jedini nedostatak je brzina a to smataram da je povezano s manjkom samopouzdanja. Tia da ti vidiš kaj ja vidim kad gledam tebe, ne bi bilo manjka u ičemu. 1. Borbu kvači prekrasan kouchi a 2. Borbu baca moćnu uchi matu. Dolazimo do 3. Borbe u kojoj se Tia susreće sa respektabilnom protivnicom. Protivnica prvu sekundu ulazi tomoe nage što Tia majstorski eskivira, no očito je to bila specijalka Čehinje jer je to još 2 puta pokušala i 2 puta osvojila wazari što je rezultiralo ipponom za protivnicu. Tia ima priliku u repasažu sa curom moje visine(ha ha ha visine) i Tii je to trebao biti odveć poznat teritorij, no protivnica uspijeva pronaći rupu u Tiinoj taktici i 2 puta plasira nisku tehniku za wazari. To me malo pogodilo jer na treningu mi Tia zna udijeliti lijepe batine a sada kao da nije htjela, mislim lako je meni pričati kad sam ovako blizu podu od kad sam se rodila pa ne znam kak je to kad si neboder pa ti netko uđe na prizemlje i zezne koncepciju svega, ali draga kad ti ne vjeruješ u sebe to me 6 put više ubi nego bilo kakavi lapsusi u tehnici ili taktici. No znate što, mislim da će vrlo brzo doći taj klik u Tiinoj glavi koji će je oslobodit kao Pandorinu kutiju pa kad krene harat po europskim kupovima nećemo ju moć zaustavit.

DANIJELA ĆUTIĆ- osoba kojoj se taj dan moglo samo zapljeskat, zato što joj je to bio prvi turnir nakon jakooo dugo vremena, točnije zadnji puta se borila kad još nije znala pošteno ni čitat ni pisat, a sada se šorala na jakom turniru sa dobrim judašicama. Prvu borbu odrađuje i više nego odlično za mene, prije ulaska je bila malo zbunjena, no kad je sudac rekao hajime i kad je proradio adrenalin, naša Danći skoro kontrira njenu protivnicu. Odlično odrađuje nastavak borbe no iskusnija protivnica baca ju na ippon. Sljedeća borba je trajala nešto kraće ali i dalje odlično odrađeno od strane Danijele.

MATEA SVEČNJAK- da se nije desila ozljeda u drugom kolu Matea bi zasigurno promijenila današnji naziv ovog članka u "3 zlata iz brna". Prvu borbu odrađuje onako kako ona zna, vatreno i odlučno ta baca čvrst harai goshi za ippon. No u sljedećoj borbi dešava se situacija koja završava na štetu Matee i naslova, naime protivnica je čupala polugu a Matea kakva je iz petnih žila nije dala, no kako je već prije imala ozljedu u tom području nešto se pošeremetilo i tu smo odlučile ne nastaviti sa natjecanjem. Matea je dobro, usprkost tupljenju doktora da je nesto strgano, pristup pregledu ozljede mi je bio iskreno nedovoljno ozbiljan i definitivno prekratkog trajanja da bi se donio tako ozbiljan zakljucak. Zato se u dogovoru sa Mateom koja je i sama rekla da ne misli da je tako ozbiljno, jer je mogla micat ruku, donijeta odluka da ostajemo tamo di jesmo.

PETRA PANDŽA- nastupila sam u kategoriji 63 koja inače nije moja matična kategorija no kad vam tata doma na dan odluke hoćete li skidat kile ili ne izvadi dasku i krene rezat špeka i paškog sira, e onda je to sudba i u to se ne smijete mješat. Ukupno nas je bilo 4, tako da smo imale svaka sa svakom. 1. Borba je trajala dok se nisam opustila, kad je krenula zabava u mojoj glavi krenula sam i nizat dobra bacanja i bacila morote seoi nage na ippon. Ostale 2 borbe pobijedila sam na gušenja, sankaku jime. Jaako dobar dan za mene, pošto nisam nanizala 3 pobjede od stoljeća 7. pa sam čak dobila i pohvalu od šipeka, a to ima veću težinu nego ova zlatna medalja i kako kaže Sara "kipić".

GOSPON ŠIPEK- se borio sa pronalaženjem frižidera koji je cijelo vrijeme bio u sobi. Naime Šipek radi grešku u procijeni i upućuje pitanje Leonu "daj pogledaj ima li u našoj sobi frižider" na što moderna Dora the explorer (LEON) ulazi u sobu i putem vizija pretražuje sobu te se vraća Šipeku sa negativnom povratnom informacijom. Pobijeda je osvojena (Šipek saznaje da su imali frižider u sobi) na dan odlaska 40 minuta prije početka Sarine kategorije kada je ključ od soba već bio na recepciji jer smo iselili.

Uglavnom da rezimiramo, borili smo se, zezali, vozili, šetali do Brna i smijali se, di ćeš bolje, svega po malo. Posebna zahvala ide gosponu Šipeku na stvarno sigurnoj i ugodnoj vožnji do Brna i nazad i kaj svaki puta digne atmosferu za barem 3 levela.

Pozdravlja vas sve,

trenerica Petra

 
Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*