Novosti

Junior European Judo Championships 2019, Vantaa, Finska

13.09.2019.

Od danas se u Finskoj održava Europsko prvenstvo za juniore i juniorke na kojem se okupilo 343 natjecatelja iz 44 zemlje. Na ovom natjecanju boje Hrvatske brani i naša natjecateljica Dora Bortas u kategoriji do 57 kilograma.

U prvom kolu Dora se borila protiv KARMAN, Andrea (HUN) i očekivano to je bio jedan težak meč u kojem je borba u svakom trenutku bila pod Dorinom kontrolom. Prvo je natjerala svoju protivnicu na shido malo manje od 2 minute prije kraja borbe, a zatim je 30 sekundi prije kraja borbe bacila na wazari, zadržala prednost do kraja i upisala pobjedu.

Za prolazak među 8 najboljih judašice starog kontineta čekala ju je LIPARTELIANI, Eteri (GEO) osvajačica brončane medalje na Grand Pixu u Zagrebu ove godine, i finalistica prošlogodišnjeg EP za juniore.
Nažalost, gruzijka se pokazala u ovom trenutku boljom i bacila je Doru na ipon, a kako je repasaž samo za 8 najboljih , Dora ovim porazom završava natjecanje.

U nedjelju posljednjeg dana EP očekuje nas i nastup naše reprezentacije u ekipnom natjecanju. Ždrijeb nam je u prvom kolu donio izrazito jaku ekipu Gruzije. U kategoriji do 57 kilograma nastupiti će i naša Dora Bortas, gdje će imati popravni meč protiv Lipertaliani.

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*