Novosti

JUNIOR EUROPEAN JUDO CUP SARAJEVO 2019

08.07.2019.

Ovog vikenda na još jednom juniorskom turniru iz svjetske serije u Sarajevu natjecalo se 238 natjecatelja iz 25 zemalja. Naša predstavnica Dora Bortas nastupala je u svojoj kategoriji do 57 kg.

U prvom kolu protiv Lo-a-Njoe ( NED), koja je nositeljica bronce sa kadetskog EP iz prošle godine ,Dora je imala težak zadatak. Ipak, bacila je uchi matu na wazari i do kraja zadržala prednost i upisala pobjedu. U četvrtfinalu protiv Perišić(SRB),prve nositeljice turnira nažalost nije išlo, wazari sredinom borbe i na samom kraju za protivnicu, i Dora gubi borbu. U repasažu protiv Sommer (AUT) dosta loše otvara borbu i pada na wazari. Nakon toga Dora je počela raditi sve bolje i lijepim ouchi garijem baca na ipon. U finalu repasaža protiv Rottier ( NED) bilo je teško ali je sjajno odradila borbu,prvo povela na wazari a zatim pred kraj borbe zahvatom držanja pobjeđuje na ipon i odlazi u borbu za broncu. U borbi za broncu protiv Cornelisse ( NED) Dora nažalost zbog ozljede nije izašla na tatami , predala je borbu i završava natjecanje na 5.mjestu .

Neznam kako da završim izvještaj, iznimno sam sretan jer je ovo bio iznimno težak dan za Doru, sa stvarno dobrim protivnicama, i unatoč ozljedi iz druge borbe nasla je snage da dode u finalni blok i borbu za medalju. 
Tužan sam jer smo predali borbu zbog ozljede jer znam da bi nam puno značio taj izlazak u borbu za medalju, ali nismo htjeli riskirati da se pogorša ozljeda. Izuzetno sam zadovoljan sa Dorinim pristupom i nadam se da ce se ozljeda brzo sanirati.

Trener:
Josip Šančić

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*