Novosti

Junior European Judo Leibnitz 2019

03.06.2019.

Na ovogodišnjem izdanju juniorskog turnira u Leibnitzu nastupilo je 581 natjecatelja iz 34 zemlje, sa 3 kontinenta. Dovoljno je reći da su nastupile neke od najjačih svjetskih reprezentacija kao Japan,Brazil,Gruzija, Rusija, Kazakstan itd.Drugog dana natjecanja na tatami je izašla Dora Bortas u kategoriji do 57 kg.

U prvom kolu protiv Slamberger ( GER) odlično otvara borbu i baca na wazari. Zatim njena.protivnica izjednačuje, ali Dora tada ubacuje u višu brzinu i baca na ipon. U drugom kolu protiv Sarsenove (KAZ) Dora je bila briljantna i takticki odvela borbu u GS. Tamo nakon 9 sekundi baca na wazari i pobjeđuje. U trećem kolu protiv Lisciani (ITA) Dora je ponovo odradila sjajnu borbu, natjerala protivnicu na 2 shida, a zatim je bacila lijepi kouchi gari na ipon. U četvrtfinalu protiv stare poznanice od prošle godine Steele (GBR) nije našla riješenje za gard protivnice, prvo pada na wazari a zatim u posljednoj minuti gubi borbu zahvatom držanja. U repasažu protiv Ballhaus(GER) bivse svjetske kadetske prvakinje vidjeli smo jednu izvrsnu borbu u kojoj je njemica povela na wazari, zatim je Dora bacila na wazari i propustila završiti borbu zahvatom držanja. Nakon toga njemica baca drugi wazari, i Dora gubi borbu i na kraju se mora zadovoljiti 9.mjestom.

Definitivno je bio užitak danas voditi Doru kroz njene borbe. I sama zna koliko je tesko uz sve obaveze na fakultetu odraditi i 2 treninga dnevno, pa joj ja skidam kapu i čestitam na ostvarenom plasmanu. Na kraju , vjerujem da ce na narednim turnirima ispraviti još te greške koje su je danas koštale poraza i da ce nas razveseliti sjajnim rezultatima.

Trener:
Josip Šančić

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*