Novosti

INTERNATIONAL JUDO TROPHY ALPE ADRIA 2019

27.01.2019.

Ovog vikenda dok su se naši mlađi natjecatelji borili na turniru u Samoboru, Dora Bortas je nastupila na jakom juniorskom turniru u Italiji.

U kategoriji do 57 kg koja je brojala 25 natjecateljica Dora je u prvom kolu protiv Principe(ITA) vrlo dominantno odradila borbu, natjerala svoju protivnicu na 2 kazne a zatim je bacila na ipon. U drugom kolu protiv Lentini (ITA),kasnije pobjednice kategorije, nije uspjela nametnuti desni gard što njena protivnica koristi i pobjeđuje iponom. U repasažu protiv Porro(ITA) nakon što je 3:45 minuta napadala( protivnica nije imala niti jednu kaznu) baca lijepu uchi matu na ipon. U finalu repasaža protiv Bernardoni(ITA) prekrasna kombinacija ouchi gari -osoto za ipon. U borbi za broncu protiv Marchisio(ITA) Dora je odradila vrhunsku borbu i taktički unistila svoju protivnicu koja je konstantno bježala i blokirala gardom, natjerala je na tri kazne i zasluženo osvojila sjajno.3.mjesto. Bravo!!!!!

Nakon turnira u Zagrebu ovo je bio prvi nastup Dore u njenoj kategoriji i više sam nego zadovoljan njenim nastupom. Vjerujem da će joj ovo biti sjajan motiv i da nas u nastavku sezone razveseli odličnim rezultatima.

Trener:
Josip Šančić

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*