Novosti

Bugarska, Sofia 2018

06.11.2018.

Mlađi članovi nastupili su na natjecanju u Sofiji koje je brojilo 760 natjecatelja.

Leon Borički -34kg
Prvi na strunjaču stupa Leon Botički u kategoriji -34kg. Leon ulazi odlučno no pada dva puta na nisku tehniku. Nije imao popravnih borbi.

Filip Kajganić -27kg. 
Filipu se nisu baš poklopile zvijezde danas, prvu borbu gubi u zahvatu a drugu nalijeće na niski seoi nage i završava natjecanje za dan.

Constantine Petrušić -44kg
Constantine je imala samo jednu borbu pošto joj je prva borba već bila u polufinalu. Nakon odličnog uvoda, Costa je probala niski seoi nage no naišla je na kontru, gubi borbu te osvaja 3. mjesto.

Luka Oslaković -42kg
Luka probija led danas bacajući desni harai goshi na prekrasan ippon. Drugu borbu ulazi u klinč s protivnikom, prima mu glavu ali i pada na kontru. U 3. borbi događa se ista situacija samo Luka ovaj puta uključuje mozak na 100 posto i baca osoto gari. 4. borbu pada na seoi nage i završava natjecanje za danas.

Vanja Svečnjak -40 kg
Vanja prvu borbu baca kontru na wazari i drži protivnicu u zahvatu za ippon i prolazak u finale. U finalu nažalost gubi na tsuri goshi te osvaja 2.mjesto.

Karla Kolman -52kg
Karla prvu borbu radi sa curom koja je danas imala više sreće nego irski dimnjačar punog džepa djeteline s 4 lista. U pola borbe, nakon što je Karla cijelo vrijeme pritiskala i nametala svoju borbu, desilo se neko bacanje u kojem je sudac dodijelio wazari našoj Karli. Idućih 2 minute Karla je vodila pa su i moje upute bile takvog tona da ne skače po njoj. Borba je završila sa upisanim wazarijem na strani Karle i nakon što ju je sudac proglasio pobjednicom Karla se ne pojavljuje u idućem kolu već ima borbu za 3.mjesto. Pitate se što se dogodilo?! Obrazloženje Bugarske sutkinje na moje pitanje "kaj se upravo desilo" je bilo očajno i argumenti su bili i više nego zbunjujućeg karaktera tako da nisam mogla ni sebi ni Karli objasnit tko je tu kriv. U borbi za 3.mjesto baca kombinaciju koshi guruma osoto gari i uzima medalju.

Sve u svemu dobar dan za naše judaše, pogotovo nakon što smo kasnije začinili večer šetnjicom po Sofiji. Zahvaljujem se i gosponu Šipeku koj se brinuo da nismo gladni, žedni i da ne moramo pehaka do doma.

Trenerica Petra

Unesite svoj komentar:
Ime*
E-mail*
(neće biti prikazan)
   
Tekst komentara*